top of page
BTR is uw partner voor funeraire ondersteuning.

ADT Funeraire Diensten

In 2003 start Nick Thys in Schoten de werking van het toenmalige ADT Funeral Transport, later omgevormd tot het huidige ADT Funeraire Diensten. In 2009 verhuist de maatschappelijke zetel naar Stabroek, waar vanaf 2018 een gloednieuwe en moderne infrastructuur in gebruik genomen wordt.  Deze structuur zal aangewend worden als nationaal hoofdkwartier.  Zowel de kantoren als de nationale dispatching zijn hier gevestigd.

ADT Funeraire Diensten bedient vlot Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. De onderneming beschikt over vier interventievoertuigen uitgerust voor het vervoer van een stoffelijk overschot op een bescheiden, respectvolle en efficiënte wijze. Eén voertuig is uitgerust voor het vervoer van extreem zware lichamen.

ADT heeft een sterke reputatie opgebouwd door reeds 15 jaar kwalitatief en eerbiedig diensten te verlenen.   

BTR Funeral Support

BTR Funeral Support werd opgericht in 1991 door Patrick Schaepherders naar aanleiding van het uitschrijven van een openbare aanbesteding door Stad Mechelen. Ook van de begrafenisondernemers kwam een stijgende vraag om het transport van en de zorg aan overledenen uit te voeren. Om tegemoet te komen aan de hoge eisen, werd een mooie structuur uitgebouwd ondersteund door degelijk opgeleid personeel op gebied van thanatopraxie, grime en snijzaal anatomie.

BTR Funeral Support is gevestigd te Mechelen, met als extra uitvalsbasis Maldegem en Meise. Het bedrijf beschikt over zeven interventievoertuigen specifiek uitgerust voor het vervoer van een stoffelijk overschot in een meer technisch kader. BTR heeft dezelfde kerntaken als ADT. Als belangrijkste nevenactiviteit verzorgt BTR forensische assistentie. 
 

De fusie

In 2017 werden door ADT en BTR samen ruim 8.000 opdrachten uitgevoerd. Vanaf 2018 zullen beide bedrijven dankzij een succesvolle fusie parallel werken. Onder leiding van Nick Thys zal ADT-BTR verder omgevormd worden tot een sterke en betrouwbare structuur met een optimale inzet van mensen en middelen en een maximale benutting van de geografische spreiding.  We bundelen alle kwaliteiten om te streven naar perfectie!

Vanaf 2020 starten we met de transitie van ADT naar BTR, waarbij ADT haar activiteiten naar BTR zal overdragen.  De bekende naam van ADT zal verdwijnen, terwijl de vennootschap achter de schermen wel actief blijft.

 

Alles wordt steeds gerealiseerd met aandacht voor een duurzaam beleid.

bottom of page